Egyik kedvenc leveském. Nemcsak azért mert nagyon szeretem a hagymát, hanem egy kitűnő zöldségleves is.
Hozzávalók:
30 dkg vöröshagyma
4 dkg margarin
4 dkg parmezán sajt
3 dl húsleves
1 dl tejszín
2 db zsemle
1 ek finomliszt
ízlés szerint só
A finomra vágott vöröshagymát a felmelegített margarinon átfuttatjuk, majd meghintjük liszttel, jól elkeverjük és felöntjük 1,5 l vízzel. Enyhén megsózzuk ha felforrt, beletesszük a leveskockát(lehet ételízesítőt is, de marhahúsleveskockával finomabb). 15-20 percig lassú tûzön forraljuk, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A zsemléket felkarikázzuk, megpirítjuk és még forrón meghintjük reszelt sajttal. Tálaláskor vagy a tányér aljára helyezzük a reszelt sajtos zsemlekarikákat és rászedjük a forró levest, vagy elõbb a levest szedjük a tányérba és a tetejére kerülnek a sajtos zsemlekarikák(Az alján fínomabb).
Tipp : A szupermarketek polcain már lehet kapni pirított kiflikarikákat 150Ft/zacsi. Pár tányér levesre elég. Akinek nincs kedve vagy ideje pirítgatni ez is megteszi. Pirítóskenyeret is lehet használni, de akkor nagyon megkell pirítani.