HTML

Ingyen receptek

Ingyen beszerezhető receptek, melyekből könnyen elkészíthető ételek készíthetők.

Hasznos linkek

Keresés

Hasznos linkek

Hasznos linkek

Hagymaleves

2007.11.17. 21:23 :: stoti

Egyik kedvenc leveském. Nemcsak azért mert nagyon szeretem a hagymát, hanem egy kitűnő zöldségleves is.





    Hozzávalók:
 30 dkg vöröshagyma
 4 dkg margarin
 4 dkg parmezán sajt
 3 dl húsleves
 1 dl tejszín
 2 db zsemle
 1 ek finomliszt
 ízlés szerint só

A finomra vágott vöröshagymát a felmelegített margarinon átfuttatjuk, majd meghintjük liszttel, jól elkeverjük és felöntjük 1,5 l vízzel. Enyhén megsózzuk ha felforrt, beletesszük a leveskockát(lehet ételízesítőt is, de marhahúsleveskockával finomabb). 15-20 percig lassú tûzön forraljuk, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A zsemléket felkarikázzuk, megpirítjuk és még forrón meghintjük reszelt sajttal. Tálaláskor vagy a tányér aljára helyezzük a reszelt sajtos zsemlekarikákat és rászedjük a forró levest, vagy elõbb a levest szedjük a tányérba és a tetejére kerülnek a sajtos zsemlekarikák(Az alján fínomabb).

Tipp : A szupermarketek polcain már lehet kapni pirított kiflikarikákat 150Ft/zacsi. Pár tányér levesre elég. Akinek nincs kedve vagy ideje pirítgatni ez is megteszi. Pirítóskenyeret is lehet használni, de akkor nagyon megkell pirítani.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek levesek egyszerű receptek vegetáriánus ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr97232477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása