HTML

Ingyen receptek

Ingyen beszerezhető receptek, melyekből könnyen elkészíthető ételek készíthetők.

Hasznos linkek

Keresés

Hasznos linkek

Hasznos linkek

Gyümölcsös sajtsaláta

2007.11.03. 03:16 :: stoti

Salátaköretnek mindenfajta szárazabb húshoz nagyon jó (különösen grillcsirkéhez), de magában is fogyasztható vacsorára, néhány szelet pirított kenyérrel.

    Hozzávalók:
 20 dkg ementáli (Pannónia) sajt,
 2 savanykás ízu alma,
 1 fürt szolo,
 5 dkg durvára vágott dióbél,
 1 1/2 dl majonéz,
 2 dl tejföl,
 3 evokanál száraz fehér bor,
 1 teáskanál mustár,
 1 mokkáskanál porcukor,
 1 csapott mokkáskanál törött bors,
 1 fej vöröshagyma (vagy 1 csokor zöldhagyma),
 ízlés szerint só.

Eloször is a mártást készítjük el. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral, a borral, a sóval és a borssal, majd kevés cukorral fűszerezzük. Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kicsumázzuk, és vékony szeletkékre vágva, azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljanak meg. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra metéljük, és a karikákat szétszedjük. Megsózzuk (de nem besózzuk), majd jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. A diót a salátához keverjük. A szölőt megmossuk, leszemezzük, és ugyancsak hozzáadjuk a salátához. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Végül beleforgatjuk a sós hagymát is, levével együtt. A tálat szorosan befedjük, nehogy a hagyma erős illata elárassza a hűtőszekrényt. Legalább fél napig érleljük. 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek saláták egyszerű receptek vegetáriánus ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr71216724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása